"El formatge Carrat està fet amb llet pasteuritzada de cabra, i la coagulació que es busca és àcida. Per aconseguir-ho es treballa amb poc quall, baixa temperatura i molt temps de coagulació.

La quallada que s’obtè es de textura tova. Es posa en motllos quadrats (CARRATS, d’aquí el nom del formatge), molt suaument, procurant que no es trenqui. Dins dels motllos es deixa entre 18 i 24 hores. Durant aquests temps se’ls dona la volta varies vegades. Posteriorment es salen i es posen a secar per després poder-los arrebossar amb carbó vegetal alimentari.

Seguidament s’entren a la cambra de maduració, la temperatura és d’entre 6 i 10ºc. i la humitat varia entre el 75 i 90%. Dins de la cambra estan entre 3 i 4 setmanes, i és durant aquests temps que creixen els fongs per la superfície.

La presentació és la forma quadrada i tenen un pes aproximat d’entre 280 i 350gr. "
   

Des de 1980 Formatge Bauma SL és una empresa dedicada a produïr formatges de cabra. Durant els primers 15 anys, el ramat ha estat a la mateixa finca. Ara tenen un únic proveïdor de llet que amb un bon treball obté una matèria primera de màxima qualitat.