"Es fa bullir la llet a 75ºc., després es refreda fins a 40ºc.,
s'aboca el qüall vegetal "herba col" i s'entupina la llet en terrines de ceràmica, al cap d'una estona quan la llet s'ha refredat, el recuit haurà quedat quallat, i a punt per menjar"


Antigament s'elaborava amb llet d'ovella, principalment de raça ripollesa,
que era l'autòctona de la zona de l'Alt Empordà.

Actualment al Mas Marcè segueix aquest procés d'elaboració, tradicional com antigament

El recuit de l'Empordà és un producte que neix als voltants de Figueres, i posteriorment s'estén per tot l'Alt Empordà, Nord del Baix Empordà, Pla de l'Estany i el Sud de la Garrotxa. (Aquesta informació es pot ampliar en el llibre "Els formatges a Catalunya" escrit per Enric Canut i Francesc Navarro, Editorial Altafulla. Darrerament, s'ha publicat un segon llibre el març 2008, "Els formatges de Catalunya" coordinat per l'Oriol Urgell, gerent d'Acrefa (Assoc. Catalana d'Elaboradors de Formatge Artesà), editat per la Generalitat de Catalunya (Depart. d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural). Aquest llibre és rellevant i de vital importància per entendre el món dels formatges, molt recomanable per els lectors aficionats a aquest sector.
   

Manel Marcè, de Mas Marcè de Siurana, és una formatger artesà especialitzat en l’elaboració de recuits, iogurts, flams, mató i formatges madurats.

En Manel, ens ha volgut fer arribar la recepta del recuit, perquè és una de les especialitats més tradicionals de la nostra comarca.